EasyCwmp

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000121easycwmp[All Projects] Questionpublic2016-03-04 14:122016-05-04 15:21
ReporterWifiHead 
Assigned Tomohamed.kallel 
PrioritynormalSeveritytextReproducibilityN/A
StatusresolvedResolutionno change required 
PlatformOpenwrtOSOS Version
Summary0000121: Easycwmp in Openwrt + GenieACS
DescriptionHi,

I have compiled a firmware version Chaos calmer 15.05 + easycwmp package and I have changed the file /etc/config/easycwmp, like this:

# easycwmp uci configuration
config local
option interface eth1
option port 7547
option ubus_socket /var/run/ubus.sock
option date_format %FT%T%z

config acs
option scheme http
option username cwmp
option password cwmp
option hostname 192.168.1.250
option port 7547
option path /
option parameter_key '1'
option periodic_enable 'true'
option periodic_interval '180'
option periodic_time '1'

config device
option manufacturer easycwmp
option oui FFFFFF
option product_class mycwmp
option serial_number FFFFFF122256
option hardware_version example_hw_3.4
option software_version example_sw_3.4

config scripts
# load OpenWrt generic network functions
list location /lib/functions/network.sh
# load easycwmp common functions
list location /usr/share/easycwmp/functions/common
# easycwmp specific functions
list location /usr/share/easycwmp/functions/device_info
list function device_info
list location /usr/share/easycwmp/functions/lan_device
list function lan_device
list location /usr/share/easycwmp/functions/management_server
list function management_server
list location /usr/share/easycwmp/functions/wan_device

But, if I execute /etc/init.d/easycwmp start, nothing happens:

root@openwrt:~# /etc/init.d/easycwmpd reload
root@openwrt:~#

Looks like the service doesn't start & I cannot communicate with genieACS server. Do you know where the issue could be? Thanks in advance.

Additional InformationI tried firmware version Chaos calmer 15.05 + freecwmp package, with the same config & same ACS and It works:

root@OpenWrt:~# /etc/init.d/freecwmpd start
config_init_local(59):: freecwmp.@local[0].interface=eth1
config_init_local(69):: freecwmp.@local[0].port=7547
config_init_local(93):: freecwmp.@local[0].ubus_socket=/var/run/ubus.sock
config_init_local(75):: freecwmp.@local[0].date_format=%FT%T%z
config_init_acs(180):: freecwmp.@acs[0].scheme=http
config_init_acs(186):: freecwmp.@acs[0].username=cwmp
config_init_acs(192):: freecwmp.@acs[0].password=cwmp
config_init_acs(198):: freecwmp.@acs[0].hostname=192.168.1.250
config_init_acs(208):: freecwmp.@acs[0].port=7547
config_init_acs(214):: freecwmp.@acs[0].path=/
config_init_device(318):: freecwmp.@device[0].manufacturer=freecwmp
config_init_device(324):: freecwmp.@device[0].oui=FFFFFF
config_init_device(330):: freecwmp.@device[0].product_class=freecwmp
config_init_device(336):: freecwmp.@device[0].serial_number=FFFFFF123318
config_init_device(342):: freecwmp.@device[0].hardware_version=example_hw_0.3
config_init_device(348):: freecwmp.@device[0].software_version=example_sw_3.4
root@OpenWrt:~# +++ HTTP SERVER CONFIGURATION +++
ip: '192.168.1.1'
port: '7547'
--- HTTP SERVER CONFIGURATION ---
+++ HTTP CLIENT CONFIGURATION +++
http_client_init(62):: url: http://freecwmp:freecwmp@192.168.1.250:7547/ [^]
http_client_init(68):: ssl_verify: SSL certificate validation disabled.
--- HTTP CLIENT CONFIGURATION ---
> POST / HTTP/1.1
Authorization: Basic ZnJlZWN3bXA6ZnJlZWN3bXA=

....
TagsNo tags attached.
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0000407)
mohamed.kallel (manager)
2016-03-17 21:38

Looks like you are using an old version of easycwmp. what version you are using? try to use the latest version.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2016-03-04 14:12 WifiHead New Issue
2016-03-17 21:38 mohamed.kallel Note Added: 0000407
2016-05-04 15:21 mohamed.kallel Status new => resolved
2016-05-04 15:21 mohamed.kallel Resolution open => no change required
2016-05-04 15:21 mohamed.kallel Assigned To => mohamed.kallel


Copyright © 2000 - 2017 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker